Най-големият и скъп рекламен парад в Америка за годината предстои съвсем

...
Най-големият и скъп рекламен парад в Америка за годината предстои съвсем
Коментари Харесай

7 години по-късно това остава една от най-добрите реклами

Най-големият и безценен рекламен парад в Америка за годината следва напълно скоро - Супербоул, или финалът на лигата за американски футбол, при който над 100 млн. души се събират по едно и също време пред дребните екрани.

Маркетингови анализатори чакат мощно показване от световни марки като Pepsi. През 2018 г. участие ще вземат кинозвезди, измежду които Киану Рийвс и Питър Динклидж, които ще забележим в реклами. 

Дори и 7 години по-късно, обаче, една реклама остава обичана на феновете и с рекорден резултат - видеото " Силата " на Volkswagen от Супербпул 2011. 

Рекламата беше основана от организация Deutsch, с режисьор Ланс Акорд. Тя сподели момченце, привлечено от неустоимата сага за " Междузвездни войни ", да се разхожда вкъщи с костюм на Дарт Вейдър. Видеото показва VW Passat. 

" Спотът промени рекламирането по време на Супербоул по фундаментален метод. Работейки с Deutsch и MediaCom, VW реши да пусне рекламата онлайн четири дни преди самата игра - решение, нечувано дотогава, тъй като от маркетинга се смяташе, че рекламите ще се снабдят с най-голямо въздействие, в случай че имат министър председатели по време на играта. Така, прегледите на рекламата бързо започнаха да се повишават и наброиха милиони единствено няколко часа откакто тя беше оповестена в YouTube. Други рекламодатели си взеха записка и през днешния ден към този момент по време на Супербоул повече реклами са представяни авансово ", разяснява изданието Adweek. 

" Аз имах вяра в рекламата. Аз имах вяра във " вирусността " на рекламата. И поехме риска да я разкрием по-рано ", разяснява Тим Елис, който тогава е бил маркетинг шеф на Volkswagen за Северна Америка, пред Adweek. По думите му повода е била, че качеството и резултатът на рекламата в 60-секундния й вид са доста по-високи, в сравнение с в 30-секундния, който е бил излъчен по малкия екран. " Направих всичко по силите си да търгувам с различен рекламодател да се сдобия с време от 60 секунди, само че просто не беше допустимо ", споделя той. Затова е пуснал цялото видео в YouTube дни преди играта, даже то да не се снабди с упования мощен резултат по време на самия край. 

Ето и рекламата, да я забележим още веднъж. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР